Forum e-Poniatowa.pl to miejsce spotkań mieszkańców Poniatowej jak i okolic. Znajdziesz tutaj wiele cennych informacji z naszego miasta. Forum e-Poniatowa.pl to również ciekawostki. Zastanawiałeś się ile jest ulic czy bloków w Poniatowej? Czy wiedziałeś, że pierwszy stadion Stali Poniatowa znajdował się przy skrzyżowaniu ulic Nałęczowskiej i Kraczewickiej? Te i inne informacje znajdziesz właśnie tutaj.
Z nami na pewno nie będziesz się nudził. Aby w pełni korzystać z forum zarejestruj się już teraz i dołącz do grona forumowiczów e-Poniatowa.pl !!!
Ogłoszenie
W związku z coraz częstszymi zarzutami i oskarżeniami skierowanymi w nasza stronę odnośnie komentarzy
zamieszczanych na forum informujemy, że nie ponosimy odpowiedzialności za treść wpisów zamieszczanych przez użytkowników forum. Wszyscy użytkownicy są poinformowani o konsekwencjach związanych z zamieszczaniem łamiących regulamin wpisów.
Informujemy również, że istnieje możliwość zgłaszania administracji forum wpisów naruszających regulamin.
Takich chodników do nikąd jak na załączonym obrazku w Poniatowej mamy kilka. To nie koniec problemów, z jakimi muszą się borykać mieszkańcy naszego miasta. Jednak czy muszą ? Czy nie można sprawić aby żyło się nam lepiej ? Dlatego założyliśmy temat na naszym forum zatytułowany "Lepsza Poniatowa". Głównym zadaniem tego tematu jest wychwytywanie takich miejsc naszego miasta, gdzie istnieją wszelkiego rodzaju lekko sprawę nazywając "niedomówienia". A to wszystko po to aby osoby, które są w jakimś stopniu odpowiedzialne za to mogły zobaczyć co mieszkańców boli i sprawić aby takie historie w przyszłości się już nie powtarzały.
Ten temat służy temu aby pisząc co byście poprawili w naszym mieście sprawił, że inne osoby zauważyły to i być może jeśli są w stanie mogły to skorygować.
Przecież wszyscy chcemy aby nasza Poniatowa była najpiękniejsza prawda ?
Zapraszam do tematu bo uważam, że jest wiele spraw, które należy poruszyć.
Ostatnio zmieniony przez Marceli Szpak 2009-06-03, 14:42, w całości zmieniany 3 razy
Po pierwsze, przychodzi do głowy pytanie - co robi WIELKI KURNIK w srodku miasta?! Kury, koguty, smród... Naprawdę mnie to denerwuje ;]]
Uwazam, ze powinni rowniez pomalowac bloki na Zeromskiego i Młodziezowej, bo tam tak szaro i ponuro. Chociaż chyba zaczynaja cos robic, bo Sloneczna juz pomalowana
Brakuje latarni przy ulicy, tam jak się idzie od Henina 1 dalej tą główną. Tam jest tak ciemno ze ło jeju ;d chociaż żeby oświetlili do tego momentu jak stoja domy...
Powinni jakoś jeszcze stawy oczyscic, jesli to w ogole mozliwe... Śmierdzi tam, szczegolnie na wiosne jak te wszystkie żaby i ryby sie rozmnazaja...
Milo by bylo gdyby te "plany" zrobienia drugiego parku koło sanatorium doszły do skutku ) jak narazie to tyle mi przychodzi na myśl
Brakuje latarni przy ulicy, tam jak się idzie od Henina 1
- ul. Wylotowa.
a ja bym chciał:
- żeby wyremontowali kino i zapodali konkretny repertuar, to może by w końcu na tym zarobili.
- nowe miejsca pracy, mam na myśli hale które stoją puste. Mogliby się w urzędzie postarać i promować miasto. Przecież firmy by były chętne. Nie musiałyby stawiać hal.
A ja bym chciał aby w Poniatowej był większy nacisk na sport. Bo jeżeli w gimnazjum jest jeden sks dla trzecich klas, w dodatku ogólny, to ludzie którzy mają jakieś konkretne zainteresowania, np. piłka ręczna czy kosz mają problem.
- Większe promowanie sportu wśród młodzieży, chodzi mi o większe zainteresowanie młodzieżą na Stali i w szkołach, szczególnie w Gimnazjum i Podstawówce.
- Kino, chciałbym żeby w końcu w Poniatowej było kino z prawdziwego zdarzenia.
- Fontanna w parku, myślę że to bardzo poprawiło, by wizerunek naszego miasta.
[ Dodano: 2009-01-02, 17:24 ]
Tidude napisał/a:
Tylek napisał/a:
Ja uwazam, ze drogi w samej Poniatowej nie są wcale takie złe
- tak np ta kostka która jak się jedzie po niej to takie miłe dźwięki wydaje że pasowałoby zatyczki do uszu włożyć.
Jak nie działa jak działa ? Czy komuś jeszcze nie działa ?
Tidude napisał/a:
- tak np ta kostka która jak się jedzie po niej to takie miłe dźwięki wydaje że pasowałoby zatyczki do uszu włożyć.
Chodzi Ci o ul. Fabryczną i słynny na całą Lubelszczyznę a może i Polskę bruk, którego już nigdzie nie produkują ? O ten, który jest wspaniałą pamiątką po dawnych wojennych czasach ? Jeśli tak to wara od niej ! Ona była jest i będzie i niech nikt jej nie tyka !
Już były projekty aby ją rozebrać [kostka rozeszłaby się pewnie po domach] i zaasfaltować. Na szczęście ktoś im przeszkodził albo sami zmądrzeli.
Jaka by nie była dla mnie jest super. Jak chcą to mogą poprawić podkład bo teraz wychodzą marne umiejętności budowlane ludzi, którzy kładąc jakieś instalacje pod bruk nieumiejętnie przygotowali podkład, który teraz osiadł i pojawiły się straszne doły.
Dokładnie, można powiedzieć, że ta ulica to mała wizytówka miasta. Nigdzie w okolicy, a nawet w Polsce nie spotkałem się z czymś takim. Nieraz na starych osiedlach, kamienicach są podobne kostki, ale nigdzie nie ma takiej jak ta I niech ona pozostanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum