Witamy na Forum e-Poniatowa.pl !!!

Forum e-Poniatowa.pl to miejsce spotkań mieszkańców Poniatowej jak i okolic. Znajdziesz tutaj wiele cennych informacji z naszego miasta. Forum e-Poniatowa.pl to również ciekawostki. Zastanawiałeś się ile jest ulic czy bloków w Poniatowej? Czy wiedziałeś, że pierwszy stadion Stali Poniatowa znajdował się przy skrzyżowaniu ulic Nałęczowskiej i Kraczewickiej? Te i inne informacje znajdziesz właśnie tutaj.
Z nami na pewno nie będziesz się nudził. Aby w pełni korzystać z forum zarejestruj się już teraz i dołącz do grona forumowiczów e-Poniatowa.pl !!!

Ogłoszenie 
W związku z coraz częstszymi zarzutami i oskarżeniami skierowanymi w nasza stronę odnośnie komentarzy
zamieszczanych na forum informujemy, że
nie ponosimy odpowiedzialności za treść wpisów zamieszczanych przez użytkowników forum.
Wszyscy użytkownicy są poinformowani o konsekwencjach związanych z zamieszczaniem łamiących regulamin wpisów.
Informujemy również, że istnieje możliwość zgłaszania administracji forum wpisów naruszających regulamin.

>>ZAPOZNAJ SIĘ Z REGULAMINEM FORUM <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie jemy ?
Autor Wiadomość
Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-04, 16:56   Gdzie jemy ?

Jestem ciekaw jakie macie doświadczenia ze stołowaniem się w Poniatowej ?
Gdzie najlepiej wybrać się na miasto coś przekąsić ?
Co tam najlepiej przekąsić ?
Gdzie lepiej nie chodzić ?
Piszcie
Ostatnio zmieniony przez Marceli Szpak 2009-01-11, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  

Piotr 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-04, 19:55   

"Pod Kogutem" można zjeść dobry i konkretny obiad, ale to podkreślam - konkretny.

Ogólnie nie bywam, ostatnio właśnie zdarzyło mi się zjeść w w/w lokalu, z tego co pamiętam za drogo też nie było, ale za to smacznie.

Jeżeli coś na szybko chcę zjeść to tylko zapiekanki na Starym Osiedlu w lodziarni :) .

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-04, 20:03   

O zapiekanki to jeszcze pamiętam tak około z 10 lat temu :) Pyszne posypywane były koperkiem :)

Ja dodam , że jestem bardzo zły na pizzerie Słowika :( Od kiedy w pizzeriach daje się nie dość, że ketchup to do tego w saszetkach jak McDonaldzie ?
Pamiętam na początku było wszystko elegancko podawane ale widzę, że poszli w kierunku oszczędności co mi się osobiście strasznie nie podoba. Nie wspominając o tym , że na dużą pizzę dostaje się 2 saszetki :/

A wie ktoś może z Was jak to jest z tą garmażerką pod kogutem [wejście z boku] ?? Czy można tam nabywać wyroby ?? Tam robią super [no nie tak dobre jak domowe] pierogi ruskie :D

Lelum Polelum
ZaciętyPisarz

Wysłany: 2009-01-05, 11:54   

A ja dodam tylko że nie ma takiej restauracji na świecie która by oferowała takie KLUSKI SŁODKIE jak stołówa w podstawówie (gimnazjum teraz) :)

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 13:57   

Hmm jak dla mnie pizza w słowiku jest znakomita ale reszta żarcia blee .. jeśli chodzi o fast food to najlepszy Mc'donalds ale niestety w Poniatowej nie ma tako owej kawiarni

CyPeK 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 14:18   

orol napisał/a:
ak dla mnie pizza w słowiku jest znakomita

To jeszcze nie jadłeś dobrej pizzy :D Najlepsza pizza jest domowa :D
A wracają do tematu to w Tukanie jest dobre żarcie. Miałem tam komunie i chrzciny brejdaka i jedzenie było bardzo dobre.

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:20   

CyPeK napisał/a:

he no tak zapomniałem wspomnieć to tak zwanym "domowym obiadku"

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-05, 14:26   

Lelum Polelum napisał/a:
A ja dodam tylko że nie ma takiej restauracji na świecie która by oferowała takie KLUSKI SŁODKIE jak stołówa w podstawówie (gimnazjum teraz) :)

No też prawda :) Powiedz bo Ty wiesz: Jest taka opcja aby osoba dorosła wykupiła sobie swojskie jadło w gimnazjum ? :)

CyPeK napisał/a:
orol napisał/a:
ak dla mnie pizza w słowiku jest znakomita

To kiedy organizujesz forumowe pizzowanie u Ciebie w domu ?? :D Zaanonsuj nas mamie :)
Powiedz aby nabyła duuuużo drożdży :P

CyPeK napisał/a:
A wracają do tematu to w Tukanie jest dobre żarcie. Miałem tam komunie i chrzciny brejdaka i jedzenie było bardzo dobre.

Też słyszałem, że Tukan dobrze karmi na takich imprezach :) Przydałby się im większy lokal :)

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:29   

Tylek napisał/a:
No też prawda :) Powiedz bo Ty wiesz: Jest taka opcja aby osoba dorosła wykupiła sobie swojskie jadło w gimnazjum ? :)

Podam Ci dokładnie ile :) koło 16.00 ponieważ moja mama wtedy kończy prace ;) a pracuje na kuchni w małej szkole więc podam Ci oficjalne info

Ola. 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 14:31   

Pod Kogutem - tanio i smacznie. ;)
Tukan - pierogi :hyhy: wspaniałe są :P
Co do Słowika - pizza jest smaczna, z tym ketchupem to jakoś dziwnie, raz dają w saszetkach, raz w miseczce, już kilkakrotnie mi się zdarzyło dostać w salaterce ;) denerwuje mnie to, że zdarza im się BARDZO CZĘSTO podać nie taką pizze jaka była zamawiana ;P z kolezankami najczesciej zamawiamy tą z kilkoma rodzajami serów + kurczak a robia z kukurydza i przepraszają, że godzine na pizze czekałysmy ;]] mój maksymalny czas czekania to półtora godziny :/ Jeszcze taka uwaga ;d nigdy nie zamawiajcie sosu czosnkowego w tym lokalu, lepiej pojsc do domu i do majonezu dodac czosnek w proszku, a bedzie za darmo ;]]
jak narazie to najlepsza pizze jadlam w puławach w Galerii Zielonej w telepizzy :D :hyhy:

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-05, 14:36   

Ola. napisał/a:
z kolezankami najczesciej zamawiamy tą z kilkoma rodzajami serów + kurczak a robia z kukurydza i

Ja też biorę swoje składniki plus to ciasto z zawijanym serem :P

Ola. napisał/a:
przepraszają, że godzine na pizze czekałysmy ;]] mój maksymalny czas czekania to półtora godziny :/

Hehe czyli mamy takie same rekordy :D Żałosne :/ zwłaszcza, że ludzi wcale nie było tak dużo !!!

Ola. napisał/a:
igdy nie zamawiajcie sosu czosnkowego w tym lokalu, lepiej pojsc do domu i do majonezu dodac czosnek w proszku, a bedzie za darmo

Tak tak dają czosnek w kostce :/ To jest obleśne !

Ola. napisał/a:
najlepsza pizze jadlam w puławach w Galerii Zielonej w telepizzy

Jeśli mowa o jadłodajniach spoza P-wej to polecam pizzerie INDEX w Lublinie na miasteczku Akademickim. Łatwo trafić. To jest po drugiej stronie akademika Eskulap przy ul Langiewicza 12. Na dole jest największy w Lublinie wodopój studentów (czytaj sklep monopolowy BOS) a po schodkach na górę idzie się do INDEKSU :) Pizza pycha :P

Piotr 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 14:43   

orol napisał/a:
jeśli chodzi o fast food to najlepszy Mc'donalds ale niestety w Poniatowej nie ma tako owej kawiarni

To nie jest kawiarnia. Bar szybkiej obsługi podciągający się pod restauracje.

Mimo wszystko - wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

CyPeK 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 15:18   

Tylek napisał/a:
To kiedy organizujesz forumowe pizzowanie u Ciebie w domu ?? :D
Zaanonsuj nas mamie :)
Powiedz aby nabyła duuuużo drożdży :P

Nie ma sprawy :D tylko ostrzegam, że potem nie będziesz chciał jeść nic innego :D
Tylek napisał/a:
Przydałby się im większy lokal :)

Dokładnie. Z tego co wiem to były jakieś plany, ale chyba na tym się skończyło. Ciekawe jest to że miejsca na komunie w Tukanie w tym roku były zajęte już we wrześniu (08), a pewna kobieta zamówiła już lokal na 2011r :D

Napierdzielator 
Redaktor

Wysłany: 2009-01-05, 15:21   

CyPeK napisał/a:
Ciekawe jest to że miejsca na komunie w Tukanie w tym roku były zajęte już we wrześniu (08), a pewna kobieta zamówiła już lokal na 2011r :D

Tukan, to dobra firma ;) Przydał by im się zapewne ten większy lokal. Mają naprawdę dobre żarcie, a w szczególności pierogi :) pycha :D

Lelum Polelum
ZaciętyPisarz

Wysłany: 2009-01-05, 16:30   

Tylek napisał/a:
Jest taka opcja aby osoba dorosła wykupiła sobie swojskie jadło w gimnazjum ?

Dowiadywałem się u samego źródła specjalnie dla Ciebie Tylku :)
I niestety NIE MA takiej możliwoście na dzień dzisiejszy. Jeszcze pare lat temu była taka możliwość ale dziś wewnętrzne przepisy nie pozwalają na to. Mało tego nawet nie można wydać obiadu na WYNOS dzieciakom ani nawet pracownik kuchni nie może wynieść obiadu. Ogólnie jest zakaz wynoszenia obiadu w menażkach.

Odpowiedz do tematu