Witamy na Forum e-Poniatowa.pl !!!

Forum e-Poniatowa.pl to miejsce spotkań mieszkańców Poniatowej jak i okolic. Znajdziesz tutaj wiele cennych informacji z naszego miasta. Forum e-Poniatowa.pl to również ciekawostki. Zastanawiałeś się ile jest ulic czy bloków w Poniatowej? Czy wiedziałeś, że pierwszy stadion Stali Poniatowa znajdował się przy skrzyżowaniu ulic Nałęczowskiej i Kraczewickiej? Te i inne informacje znajdziesz właśnie tutaj.
Z nami na pewno nie będziesz się nudził. Aby w pełni korzystać z forum zarejestruj się już teraz i dołącz do grona forumowiczów e-Poniatowa.pl !!!

Ogłoszenie 
W związku z coraz częstszymi zarzutami i oskarżeniami skierowanymi w nasza stronę odnośnie komentarzy
zamieszczanych na forum informujemy, że
nie ponosimy odpowiedzialności za treść wpisów zamieszczanych przez użytkowników forum.
Wszyscy użytkownicy są poinformowani o konsekwencjach związanych z zamieszczaniem łamiących regulamin wpisów.
Informujemy również, że istnieje możliwość zgłaszania administracji forum wpisów naruszających regulamin.

>>ZAPOZNAJ SIĘ Z REGULAMINEM FORUM <<

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie kupujemy ?
Autor Wiadomość
Piotr 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-04, 20:24   Gdzie kupujemy ?

Zapraszam do dyskusji na temat poniatowskich sklepów. Wyboru jakiegoś wielkiego nie mamy. 90% tego rynku opanowała Biedronka co by nie mówić. Właśnie tam wybieram się najczęściej po jakieś zakupy. Produkty nie są rewelacyjne, ale ja poprostu lubię wygodę, a nie latać po 10 sklepach za jednym. Gdy mam jakaś małą potrzebę, to głównie do Róży.
Ostatnio zmieniony przez Marceli Szpak 2009-01-11, 13:30, w całości zmieniany 2 razy  

Napierdzielator 
Redaktor

Wysłany: 2009-01-04, 20:39   

Piotr napisał/a:
ale ja poprostu lubię wygodę, a nie latać po 10 sklepach za jednym.

Właśnie, to jest bardzo wielki plus Biedronki w naszym mieście, bo chyba to jedyny sklep w którym możemy kupić praktycznie wszystkie art. spożywcze i nie tylko.

Ja osobiście, także najczęściej wybieram Biedronkę, poza tym Róża i Groszek. Jeżeli chodzi o wędlinę czy mięso to tylko pan Wójcik, który ma swoje stoisko w Biedronce. Pod tym względem odradzam sklep pani Ż. w sklepikach koło Róży, towar często trafia się nie świeży.

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-04, 21:37   

Chociaż z drugiej strony w Biedronie nie kupisz wszystkiego :) Raczej sporadyczne rzeczy. Wiadomo taniej.
Na tle asortymentu na pewno lepiej wypada Aldik, chociaż mi się ostatnio przestało chcieć tam latać no i z tego co słyszałem to ceny podskoczyły.
Wybiera się raczej drobne sklepiki z otoczenia. Ja z tym problemu żadnego nie mam :D Mieszkam po środku :)

losio96 
StaryWyga

Wysłany: 2009-01-04, 22:04   

Zawsze jak robię zakupy to Biedronka. Wędliny pan Wójcik , sporadycznie róża , P. Żywicka

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-04, 22:19   

To prawda Wójcik ma najlepsze wędlinki w P-wej :)

Tidude 
Prezes

Wysłany: 2009-01-05, 08:25   

Tylek napisał/a:
Wójcik
, wędliny najlepsze, Biedronka można by powiedzieć że jego bo on im dał w dzierżawę budynek :)
Powiem wam że są ludzie w Poniatowej co wstydzą się przyznać że robią zakupy w Biedroneczce. Ja się nie wstydzę bo wolę kupić wszystko świeże,a nie jak to w Aldiku są wędliny odświeżane... W jaki sposób nie wiem, ale dużo osób mówiło, że tak jest. U Wójcika tak na pewno nie ma bo za szybko im schodzi wedlina i czuć że jest świeża.

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-05, 10:33   

Jak się wstydzą niech się wstydzą i nie przychodzą :)
Do ciuchów też się ludzie wstydzili przychodzić a teraz co ? Największe damy P-wej w szmatach pałaszują co poniedziałek :P
Poniatowa to nie nowobogacka Rosja
Szczerze mówiąc w Bierdonie nie ma za szerokiego asortymentu ale to co już jest to jest tańsze niż wszędzie, chociaż nie zawsze :) bo np. warzywka można taniej nabyć gdzie indziej :)

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:07   

Ogólnie zakupy zawsze robiłem w róży .. No ale jak już powstała Biedronka to sie do niej chodzi .. ale wędlinkę kupuje tylko i wyłącznie u Wójcika ;)

Marceli Szpak 
Prezes

Wysłany: 2009-01-05, 14:29   

Mnie Róża od raziła w momencie włączenia tam klimatyzacji w lato :/ Śmierdziało tak okropnie starymi skarpetami, że nie dość że się chciało od razu wyjść to do tego inaczej się patrzyło na wyroby typu mięso :/
Może nie tyle zapach co przecież powód tego brzydkiego zapachu jakim jest... grzybek lub bakteryjki :/
Bleee

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:32   

Tylek napisał/a:
Mnie Róża od raziła w momencie włączenia tam klimatyzacji w lato :/ Śmierdziało tak okropnie starymi skarpetami, że nie dość że się chciało od razu wyjść to do tego inaczej się patrzyło na wyroby typu mięso :/
Może nie tyle zapach co przecież powód tego brzydkiego zapachu jakim jest... grzybek lub bakteryjki :/
Bleee

Co racja to racja .. w lato śmierdziało że po prostu wywalało od razu ze sklepu.. no ale teraz większość ludzi chodzi do Biedronki więc inne sklepy nikną powoli

Ola. 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 14:45   

Biedronka jest dobraa, świetnie że ją wybudowali ;) )
Aldika nie lubie, bo jakos dziwnie drogo tam jest :| moze nawet nie tyle co drogo ale ogolnie dziwne ceny np 3,47 ;d bez sensu :P
ja tam lubie moj serbinowski Groszek ;P

a jesli chodzi o sklepy z ubraniami, butami itp ? :D
lol, w Poniatowej nie ma NIC tego typu, jedynie reporter, gdzie ceny są o wiele wyzsze od kazdego takiego sklepu w Lublinie. Z resztą większosc tego, co w Lbn było rok temu dopiero jest sprowadzane tutaj do Poniatowej, masakra. ;]

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:48   

Ola. napisał/a:
a jesli chodzi o sklepy z ubraniami, butami itp ? :D
lol, w Poniatowej nie ma NIC tego typu, jedynie reporter, gdzie ceny są o wiele wyzsze od kazdego takiego sklepu w Lublinie. Z resztą większosc tego, co w Lbn było rok temu dopiero jest sprowadzane tutaj do Poniatowej, masakra. ;]

Tu sie muszę z Tobą zgodzić ;) reporter lol za bluzę dałem 120zł za tydzień pojechałem do LBN na bazar i .. no właśnie i taka sama bluzka 60 zł ;/ czyli mógł bym kupić dwie w cenie jednej

Lelum Polelum
ZaciętyPisarz

Wysłany: 2009-01-05, 14:48   

Ola. napisał/a:
Biedronka jest dobraa, świetnie że ją wybudowali

Oj kompletnie się z tym nie zgadzam. Mnie osobiście silnie odstrasza napis "wyprodukowano dla Biedronka". Mam złe wspomnienia po paprykarzu :)
Dla mnie Biedrona to ostateczność już wolę groszka czy zieleniaka Świętych :)

Ola. 
Częsty TuBywalec

Wysłany: 2009-01-05, 14:53   

Fakt, napis trochę odstrasza, ale z drugiej strony nie wszystko musi być tylko dlatego jakies niedobre, przeterminowane czy splesniałe... ;)
Ja lubie biedronke, kupuje tam i ogolnie dobrzee jest :P

REPORTER - zacznijmy od tego, ze to w ogole nie sa ubrania z reportera, moze niektore ;P Dobry przyklad podałes Orol, bluza "z reportera" na targu ehh... wątpie ze handlowcy z targu robią zakupy w sklepie Reporter i potem obnizają ceny sprzedając na targu ... ;)

orol 
Moderator

Wysłany: 2009-01-05, 14:54   

Hmm raz Ci się pewnie przydarzyło jakaś zła historia może to więcej się nie powtórzy ? no ale ja do niczego nie mogę namawiać ;) każdy woli jakiś sklep :) jak dla mnie Biedronka wymiata

Odpowiedz do tematu