Forum e-Poniatowa.pl to miejsce spotkań mieszkańców Poniatowej jak i okolic. Znajdziesz tutaj wiele cennych informacji z naszego miasta. Forum e-Poniatowa.pl to również ciekawostki. Zastanawiałeś się ile jest ulic czy bloków w Poniatowej? Czy wiedziałeś, że pierwszy stadion Stali Poniatowa znajdował się przy skrzyżowaniu ulic Nałęczowskiej i Kraczewickiej? Te i inne informacje znajdziesz właśnie tutaj.
Z nami na pewno nie będziesz się nudził. Aby w pełni korzystać z forum zarejestruj się już teraz i dołącz do grona forumowiczów e-Poniatowa.pl !!!
Ogłoszenie
W związku z coraz częstszymi zarzutami i oskarżeniami skierowanymi w nasza stronę odnośnie komentarzy
zamieszczanych na forum informujemy, że nie ponosimy odpowiedzialności za treść wpisów zamieszczanych przez użytkowników forum. Wszyscy użytkownicy są poinformowani o konsekwencjach związanych z zamieszczaniem łamiących regulamin wpisów.
Informujemy również, że istnieje możliwość zgłaszania administracji forum wpisów naruszających regulamin.
Tu dyskutujemy na temat tego co jest w temacie INWESTYCJE BUDOWLANE/REMONTOWE.
Wszelkie opinie, dyskusje, kłótnie itd byleby nie zaśmiecać wyżej wymienionego tematu, w którym zamieszczane będą tylko informacje o realizowanych/planowych inwestycjach niezwiązanych z drogami.
1.
Ogłoszony został przetarg na wykonanie remontu elewacji budynku mieszkalno-użytkowego przy ul. 1 Maja 6 w Poniatowej. Termin realizacji w ciągu 40 dni od dnia przekazania placu budowy.
Szkoda tylko, że samo malowanie bez docieplenia. Po kosmicznych rachunkach za ogrzewanie w tym roku, docieplenie mieszkań zdecydowanie by się przydało. Do 2. lipca czas na składanie ofert.
Przecież nasz blok jest z cegły Mury ma jak forteca - niepotrzebna jest mu termomodernizacja elewacji - prędzej bym się pokusił o wymianę kaloryferów lub innych instalacji
Złodzieje ukradli
Znając życie to u producenta
W tamtym roku powiedziano, że za rok rok dalsza część więc pewnie tak będzie. Pewnie jest jakiś powód opóźnień.
Wspomnę chociażby o bieżni, która miała być ukończona na wiosnę po tym jak oficjalne otwarcie (koniec października) przesunięto właśnie na kolejny rok...
No ale jak już jestem przy bieżni to do końca czerwca miała być otwarta...
Ja nie rozumiem wszystkich tych terminów. Normalna umowa ma wypisany termin, hajs zapłacony, ma być zrobione. Jeśli nie to kara, a u nas jakoś dziwnie to wygląda, wszędzie opóźnienia.
Może nie dotrzymanie terminu oddania do użytku nie jest sankcjonowane dużymi sumami nikt z nas chyba umowy nie widział więc trudno orzec.
Swoją drogą to gdy obiekt taki jak bieżnia i boiska, wykonuje firma Pana Szlachetki, czyli z tego co wiem, taka która nie ma ŻADNEGO doświadczenia w budowie tego typu rzeczy, to czego mamy oczekiwać...
Swoją drogą to gdy obiekt taki jak bieżnia i boiska, wykonuje firma Pana Szlachetki, czyli z tego co wiem, taka która nie ma ŻADNEGO doświadczenia w budowie tego typu rzeczy, to czego mamy oczekiwać...
dlatego w kontrakcie nie wspomnieli o karze za opóźnienia. Dla mnie to chore by otwierać coś z 8-9 miesięcznym opóźnieniem i bez konsekwencji dla osób odpowiedzialnych za dotrzymanie terminu.
chore i to zdrowo .. jestem za tym by każda umowa na wykonanie czegoś z czego mają korzystać obywatele była sankcjonowana, za każdy dzień zwłoki kara taka, że nie opłaca się spóźnić ale cóż, kto inny negocjuje te umowy.
No ciekawie się zapowiada, restauracja, kręgielnia, zbiornik do łowienia ryb Ciekawe, w którym miejscu to będzie.
1
Cytat:
Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia - budynek restauracyjny z kręgielnią wraz z otaczającą go infrastrukturą rekreacyjno - sportową przy ul. Kraczewickiej w Poniatowej
Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia : budowa retencyjnego zbiornika wodnego w Poniatowej z przeznaczeniem na nieprzemysłową hodowlę ryb - rekreacja wędkarska na działkach nr ewid. 189/10 , 192 , 167/3 , 246/18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum